top of page
 • Waarom gebruiken jullie een achterwiel motor i.p.v een middenmotor?
  1. Natuurlijk Aanvoelend Rijgedrag: Achterwielmotoren bieden vaak een natuurlijker rijgedrag doordat de aandrijving meer lijkt op het trappen op een gewone fiets, wat de overgang voor fietsers soepeler maakt. 2. Eenvoudiger Onderhoud: Achterwielmotoren zijn over het algemeen eenvoudiger te onderhouden dan middenmotoren, wat het onderhoud en reparaties vereenvoudigt. 3. Betere Gewichtsverdeling: Een achterwielmotor zorgt voor een meer gebalanceerde gewichtsverdeling op de fiets, vooral belangrijk op een longtail fiets waar het gewicht van ladingen vaak achteraan is geplaatst. 4. Efficiëntie bij Hellingen: Achterwielmotoren presteren goed bij het beklimmen van heuvels en hellingen, waardoor het gemakkelijker wordt om met zware ladingen omhoog te fietsen. 5. Geen Interferentie met Fietsversnellingen: Bij een achterwielmotor interfereert de aandrijving niet met de fietsversnellingen, wat een soepele schakelervaring mogelijk maakt zonder invloed op de prestaties van de motor. 6. Eenvoudiger Wielonderhoud: Wanneer je een lekke band moet repareren of het wiel moet verwijderen voor onderhoud, kan dit gemakkelijker zijn bij een achterwielmotor omdat er geen motor in het midden van het frame zit. 7. Directe Overbrenging van Kracht: Bij een achterwielmotor wordt de kracht of het koppel rechtstreeks overgebracht op het achterwiel, zonder de noodzaak van een extra overbrengingsmechanisme zoals een ketting of riem. 8. Minder Energieverlies: Doordat er geen tussenliggende ketting of riem is die de kracht moet overbrengen, is er minder energieverlies tijdens het trappen, wat resulteert in een efficiëntere benutting van de elektrische ondersteuning. 9. Minder Slijtage aan Ketting/Riem: De ketting of riem op een longtail fiets met een achterwielmotor ervaart minder belasting omdat deze alleen wordt gebruikt voor het overbrengen van pedaalkracht, niet voor de overdracht van elektrische motorvermogen. Dit kan de levensduur van de ketting/riem verlengen en de onderhoudsvereisten verminderen. De combinatie van deze voordelen maakt een longtail fiets met achterwielmotor een aantrekkelijke keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een efficiënte, goed gebalanceerde, en gebruiksvriendelijke elektrische fietsoplossing. Het is echter belangrijk op te merken dat de keuze tussen een achterwielmotor en een middenmotor ook afhangt van persoonlijke voorkeuren, het type fietservaring dat je zoekt en het specifieke gebruik van de longtail fiets. Ieder type motor heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen.
 • Wat is de autonomie van de batterij?
  In theorie bedraagt de autonomie van de standaard 48V14Ah batterij ongeveer 80 kilometer. Het daadwerkelijke bereik kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de mate van elektrische ondersteuning, terrein, rijstijl, gewicht van de lading en wegomstandigheden. Voor diegenen die op zoek zijn naar een grotere actieradius, bieden we ook een batterij-upgrade aan. De optionele 48V20Ah batterij heeft een vermogen van 960 wattuur (Wh) en kan dus een aanzienlijk grotere afstand afleggen voordat opladen nodig is. Met deze upgrade kan de autonomie van de longtail fiets worden vergroot, waardoor gebruikers nog meer flexibiliteit hebben bij het plannen van langere ritten. Het is belangrijk om te benadrukken dat de uiteindelijke autonomie nog steeds afhankelijk is van verschillende factoren, maar met de upgrade naar de 48V20Ah batterij kunnen fietsers genieten van een verlengde actieradius en minder frequente laadstops. Neem voor meer informatie over de batterij-upgrade contact op met onze klantenservice.
 • Waarom gebruiken we bij Monkey dikke banden?
  Wij kiezen bewust voor dikke banden van 20x4" op onze Monkey fietsen vanwege verschillende voordelen die ze bieden: 1. Stabiliteit en Comfort: Dikke banden absorberen oneffenheden in het wegdek beter en zorgen zo voor een comfortabelere rit. Ze dragen ook bij aan de algemene stabiliteit van de fiets, wat vooral belangrijk is bij het vervoeren van zware ladingen. 2. Offroad Capaciteiten: De bredere en dikkere banden verbeteren de offroad-capaciteiten van de fiets. Of je nu over onverharde paden rijdt of door ruiger terrein navigeert, de dikke banden zorgen voor extra grip en tractie. 3. Veiligheid: De extra breedte van de banden vergroot het contactoppervlak met de weg, wat de algehele stabiliteit en veiligheid van de fiets verbetert. Dit is vooral relevant wanneer je zware ladingen vervoert. 4. Duurzaamheid: Dikkere banden hebben over het algemeen een langere levensduur en zijn beter bestand tegen slijtage. Dit vermindert de frequentie van bandenvervanging, wat gunstig is voor zowel de portemonnee als het milieu. 5. Aantrekkelijk Uiterlijk: Naast de praktische voordelen geven de dikke banden de Monkey fiets een uniek en stoer uiterlijk. Het visuele aspect draagt bij aan de aantrekkingskracht van de fiets. In combinatie met het specifieke ontwerp van de Monkey fiets dragen de dikke banden bij aan een optimale rijervaring, zowel in stedelijke omgevingen als daarbuiten.
 • Kan ik een baby in een maxicosy vervoeren met de Monkeytail of Monkey Bike?
  Ja, het is mogelijk om een baby in een maxicosy te vervoeren op de Monkey Bike en Monkeytail fietsen, maar hiervoor is de specifieke accessoire 'Baby-Mee' van Steco nodig. Het gebruik van deze adapter maakt het veilig en gemakkelijk om een maxicosy op de fiets te bevestigen. Houd er echter rekening mee dat bij gebruik van de Baby-Mee-adapter de installatie van de Monkeybars op de fiets niet mogelijk is, omdat de maxicosy te breed is voor deze combinatie. De fabrikant, Steco, beveelt bovendien aan om deze adapter te gebruiken voor baby's vanaf 4 maanden oud. De adapter is voorzien van een basisveersysteem, maar het is belangrijk om altijd voorzichtig te rijden, rekening houdend met de veiligheid van de baby. Voor oudere baby's vanaf 9 maanden, wanneer ze zelfstandig kunnen zitten, bieden we een speciale kinderstoel aan. Deze stoel kan worden bevestigd aan de bamboe plaat op de achterdrager, waardoor een comfortabele en veilige zitplaats ontstaat voor de oudere baby's tijdens het fietsen. We benadrukken altijd het belang van het volgen van de instructies van de fabrikant en het naleven van de aanbevelingen met betrekking tot de leeftijd en veiligheidsrichtlijnen bij het vervoeren van baby's op de fiets.
 • Past de Monkeytail op een fietsendrager van een auto?
  Ja, het is mogelijk om de Monkeytail op een fietsendrager van een auto te plaatsen, maar het vereist een fietsendrager die geschikt is voor fietsen met een wielbasis van 140 cm / 1400 mm. Onze aanbevolen optie is de Pro-User Diamant fietsendrager. Let op dat je langere riemen nodig hebt om de dikke banden veilig te bevestigen. Voor gebruikers die alternatieve fietsendragers gebruiken, hebben sommigen succes gehad met het monteren van de wielen met behulp van "XXL Straps for Fatbikes" op dragers zoals de Thule VeloSpace XT 3 of Thule EasyFold XT3, die een kleinere wielbasis toelaten. Bij het gebruik van een fietsendrager is het essentieel om altijd het draagvermogen van zowel de fietsendrager als de auto te controleren. Verwijder zware voorwerpen zoals de batterij, het slot en andere accessoires voordat je de fiets op de drager plaatst. Veiligheid staat voorop, dus zorg ervoor dat de fiets stevig is bevestigd volgens de instructies van zowel de fietsendrager als de Monkeytail. Dit garandeert een veilig en probleemloos transport van de Monkeytail op een fietsendrager van een auto.
 • Hoeveel gewicht kan ik meenemen op de fiets?
  De Monkey Bike en Monkeytail hebben een indrukwekkend totaal draagvermogen van 220 kg. Dit gewicht omvat niet alleen de fiets zelf, maar ook de rijder, passagier en eventuele accessoires. Het biedt dus ruime mogelijkheden voor het vervoeren van ladingen en/of passagiers. Specifiek voor de bagagedragers geldt het volgende: op de achterdrager is een maximumgewicht van 100 kg toegestaan, terwijl de voordrager een gewicht tot 25 kg kan dragen. Dit zorgt voor flexibiliteit bij het laden en maakt de Monkey Bike en Monkeytail geschikt voor diverse doeleinden, of het nu gaat om boodschappen doen, het vervoeren van bagage of het meenemen van een passagier. Belangrijk is echter om ervoor te zorgen dat het gewicht gelijkmatig wordt verdeeld en dat de belasting voldoet aan de veiligheidsrichtlijnen voor een optimale rijervaring.
 • Kan ik 3 kinderen vervoeren op een Monkeytail Bike?
  Ja, het is mogelijk om 3 kinderen te vervoeren op een Monkeytail Bike, maar de configuratie hangt af van het gebruik van stoeltjes. Standaard is het mogelijk om 3 kinderen te vervoeren als er geen stoeltjes worden gebruikt; in plaats daarvan kan een kussen worden gebruikt. Als er echter stoeltjes worden gebruikt, is de maximale capaciteit voor kinderen beperkt tot 2. Voor diegenen die stoeltjes willen gebruiken, bieden we een specifiek accessoire aan in de vorm van een extensie voor de achterdrager. Met deze extensie kan de achterdrager worden verlengd, waardoor het mogelijk is om 2 stoeltjes te monteren en toch nog ruimte te hebben voor een derde kind op een kussen. Op onze Monkey Bike is het mogelijk om één kind te vervoeren met een stoeltje of 2 kinderen zonder stoeltje. Als er grotere kinderen zijn, of als je één kind met stoeltje en één zonder wilt vervoeren, bieden we eveneens een accessoire aan in de vorm van een extensie voor de achterdrager. Hierdoor kan de achterdrager worden verlengd, waardoor je flexibiliteit hebt in het vervoeren van kinderen op verschillende manieren.
 • Wat is een longtail fiets en hoe werkt het?
  Een longtail fiets is een speciaal ontworpen fiets die is uitgerust met een verlengde bagagedrager achter de bestuurder. Het unieke ontwerp van een longtail fiets stelt gebruikers in staat om aanzienlijke ladingen en vracht te vervoeren, waardoor het een praktisch vervoermiddel is voor dagelijkse boodschappen, kindervervoer en andere zware ladingen. Het verlengde gedeelte van de fiets, de "longtail," biedt extra ruimte voor het bevestigen van tassen, manden of andere containers. Hierdoor kunnen fietsers grotere en omvangrijkere items meenemen dan op een standaardfiets mogelijk is. Sommige longtail fietsen zijn ook uitgerust met elektrische ondersteuning om het trappen met zware ladingen te vergemakkelijken. De werking van een longtail fiets is over het algemeen vergelijkbaar met die van een reguliere fiets, maar met de toegevoegde flexibiliteit om meer vracht te vervoeren. De verlengde bagagedrager biedt stabiliteit, en het ontwerp is vaak zo uitgebalanceerd dat het comfortabel en veilig is, zelfs bij het vervoeren van aanzienlijke ladingen. Longtail fietsen zijn populair in stedelijke gebieden en onder fietsers die op zoek zijn naar een praktisch en duurzaam alternatief voor auto's voor dagelijkse vervoersbehoeften.
 • Zijn longtail fietsen geschikt voor dagelijks gebruik?
  Ja, longtail fietsen zijn zeer geschikt voor dagelijks gebruik, vooral voor mensen die behoefte hebben aan een praktisch en milieuvriendelijk vervoermiddel in stedelijke gebieden. Hier zijn enkele redenen waarom longtail fietsen geschikt zijn voor dagelijks gebruik: 1. Laadcapaciteit: Het verlengde frame van een longtail fiets biedt voldoende ruimte om boodschappen, schooltassen, sportuitrusting, en zelfs kinderen veilig te vervoeren. Dit maakt het een handige keuze voor dagelijkse activiteiten. 2. Flexibiliteit: Longtail fietsen zijn ontworpen om veelzijdig te zijn, waardoor ze geschikt zijn voor diverse doeleinden. Of het nu gaat om woon-werkverkeer, het ophalen van boodschappen of het vervoeren van kinderen naar school, longtail fietsen passen zich goed aan verschillende dagelijkse behoeften aan. 3. Milieuvriendelijk: Door te kiezen voor een longtail fiets in plaats van een auto voor dagelijks gebruik, draagt men bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk. Het gebruik van fietsen als vervoermiddel vermindert de uitstoot van broeikasgassen en draagt bij aan een duurzamere levensstijl. 4. Gezondheid en welzijn: Fietsen is een vorm van lichaamsbeweging en kan bijdragen aan een actieve levensstijl. Het dagelijks gebruik van een longtail fiets biedt niet alleen praktisch gemak maar ook fysieke voordelen. 5. Parkeergemak: In stedelijke gebieden waar parkeerruimte schaars is, zijn longtail fietsen vaak gemakkelijker te parkeren dan auto's. Dit draagt bij aan de efficiëntie en het gemak van dagelijks gebruik. Kortom, longtail fietsen zijn een uitstekende keuze voor dagelijks gebruik, vooral voor mensen die op zoek zijn naar een duurzaam, flexibel en gezond alternatief voor traditioneel vervoer.
 • Wat zijn de voordelen van een longtail fiets ten opzichte van een bakfiets?
  1. Wendbaarheid: Longtail fietsen zijn over het algemeen wendbaarder dan bakfietsen. Ze hebben een vergelijkbare wendbaarheid als standaardfietsen, waardoor het gemakkelijker is om door smalle straten te manoeuvreren en scherpe bochten te maken. 2. Opslaggemak: Een longtail fiets is vaak compacter dan een bakfiets, wat het gemakkelijker maakt om deze op te bergen. Longtail fietsen kunnen in veel standaard fietsenrekken passen, terwijl bakfietsen meer ruimte nodig hebben. 3. Gewichtsverdeling: Bij een longtail fiets is het gewicht van de lading verdeeld over de verlengde bagagedrager en het voorwiel, wat zorgt voor een betere stabiliteit en rijervaring. Bakfietsen hebben het gewicht voornamelijk aan de voorzijde, wat de balans anders kan beïnvloeden. 4. Eenvoudiger manoeuvreren zonder lading: Longtail fietsen behouden hun wendbaarheid zelfs wanneer er geen lading aanwezig is. Bakfietsen kunnen soms zwaarder aanvoelen en minder gemakkelijk te manoeuvreren zijn wanneer ze niet volledig beladen zijn. 5. Lichter gewicht: Over het algemeen zijn longtail fietsen lichter dan bakfietsen. Dit kan het trappen en het algemene gebruiksgemak verbeteren, vooral op heuvelachtig terrein. 6. Veiligheidspositie van passagiers: Bij longtail fietsen zitten passagiers, meestal kinderen, achter de fietser. Dit plaatst hen weg van het verkeer aan de voorkant, wat de zichtbaarheid en veiligheid kan vergroten. In bakfietsen zitten passagiers aan de voorkant, wat hen meer blootstelt aan potentieel verkeersgevaar. 7. Stabiliteit: De gewichtsverdeling op een longtail fiets kan de stabiliteit bevorderen, wat belangrijk is voor de veiligheid van passagiers. Bakfietsen kunnen soms minder stabiel aanvoelen, vooral wanneer ze zwaar beladen zijn. Hoewel beide typen fietsen hun eigen voordelen hebben, zijn deze punten bedoeld om de specifieke voordelen van longtail fietsen in vergelijking met bakfietsen te benadrukken, afhankelijk van individuele behoeften en voorkeuren. Het is belangrijk op te merken dat zowel longtail fietsen als bakfietsen over het algemeen als veilige vervoermiddelen worden beschouwd, maar de specifieke veiligheidsvoordelen kunnen variëren afhankelijk van individuele omstandigheden, ontwerpen en gebruiksscenario's.
 • Is een longtail ook geschikt voor een mindervalide kind/passagier?
  Ja, een longtail fiets, zoals onze Monkeytail Bike, kan geschikt zijn voor het vervoer van een mindervalide kind of passagier, afhankelijk van de individuele behoeften en mobiliteitsomstandigheden. De open structuur van de fiets biedt mogelijkheden voor aanpassingen en personalisaties om het comfort en de veiligheid van mindervalide passagiers te verbeteren. We raden aan om contact op te nemen met onze klantenservice om de specifieke behoeften te bespreken en te bekijken welke aanpassingen mogelijk zijn. Dit stelt ons in staat om de best mogelijke oplossingen te bieden en ervoor te zorgen dat de Monkey Bike geschikt is voor het vervoer van mindervalide passagiers. Veiligheid en comfort staan voorop, en we zijn toegewijd aan het vinden van oplossingen die aan de individuele behoeften van onze klanten voldoen.
 • Waar kan ik een Monkey testen?
  Je kunt een Monkey testen bij een van onze erkende dealers. Op onze [verkooppunten] vind je een overzicht van alle dealers bij jou in de regio. Zij staan klaar om je te voorzien van deskundig advies en de mogelijkheid te bieden een testrit te maken. Mocht er geen dealer in jouw directe omgeving zijn, bieden we ook de mogelijkheid voor een testrit aan huis. Je kunt een aanvraag indienen voor een testrit aan huis door gebruik te maken van ons [online formulier]. Ons team zal dan contact met je opnemen om de details te bespreken en een testrit bij jou thuis te regelen. We streven ernaar om jou de best mogelijke ervaring te bieden bij het kiezen van jouw ideale Monkey fiets.
 • Hoe verloopt de aankoop van een Monkey?
  De aankoop van een Monkey kan op twee manieren verlopen: via een erkende dealer of rechtstreeks bij ons. De prijzen blijven in beide gevallen hetzelfde. Voorafgaand aan de aankoop ontvang je meestal een vrijblijvende offerte en/of heb je de mogelijkheid om een testrit te maken bij een dealer of zelfs aan huis. Bij een dealer kun je kiezen voor een stockmodel dat direct beschikbaar is, of je kunt ervoor kiezen om je fiets te configureren op basis van je eigen behoeften en wensen. Houd er rekening mee dat een op maat gemaakte configuratie een productietermijn van 6-9 weken met zich meebrengt, tenzij het gewenste model op voorraad is. Als je de fiets via een dealer aanschaft, wordt deze door ons geleverd aan de dealer, die vervolgens de fiets aan jou levert. Als je de fiets rechtstreeks bij ons aanschaft, heb je de keuze om deze zelf op te halen, te laten leveren bij een dealer in jouw regio, of te kiezen voor levering aan huis. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat je de Monkey op de manier kunt verkrijgen die het beste bij jou past. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, offertes of om de aankoopprocedure te bespreken. We staan klaar om je te helpen bij het verkrijgen van jouw ideale Monkey fiets.
 • Kan ik ook een fiets aankopen via leasing?
  Ja, je kunt een fiets aankopen via leasing. We werken samen met verschillende leasingmaatschappijen om de aankoop van een Monkey eenvoudig en toegankelijk te maken. Momenteel hebben we partnerschappen met de volgende leasingmaatschappijen: - Cyclis - Cycle Valley - o2o - VDW Lease Indien jouw leasingmaatschappij niet in deze lijst staat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We bekijken graag de mogelijkheden om jou toch van een Monkey te voorzien. Ons team staat klaar om je te assisteren bij het realiseren van jouw fietsleasingwensen.
 • Wat met het onderhoud van mijn Monkey na aankoop?
  Bij rechtstreekse aankoop van een Monkey voorzien we een gratis check-up aan huis na ongeveer 500 km. Deze check-up is bedoeld om ervoor te zorgen dat de fiets, die vers uit productie komt en in gebruik wordt genomen, optimaal blijft presteren. Tijdens deze check-up controleren we de bandenspanning, spaakspanning, remblokjes, zorgen we ervoor dat alle kritische onderdelen stevig vastzitten, en nemen we eventuele opmerkingen van de klant in overweging. Na ongeveer 1500 km raden we aan om een klein onderhoud uit te voeren om de algehele prestaties van de fiets te behouden. Tussen de 2000 km en 3000 km, afhankelijk van het remgedrag, is het raadzaam om de remblokjes te vervangen. Voor degenen die hun Monkey via een dealer aanschaffen, is het belangrijk de aangewezen instructies van de dealer te volgen. Deze instructies kunnen afwijken van hetgeen wij als Monkey Bike aanbevelen. Voor onderhoudsvragen of serviceverzoeken kunnen klanten altijd een aanvraag indienen via de volgende link: [service aanvraag link]. We staan klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat je Monkey in optimale conditie blijft.
 • Hoe gebruik ik best de batterij?
  Voor het optimale gebruik van de batterij raden we aan om onze handleiding te raadplegen. Hierin vind je gedetailleerde uitleg over batterijonderhoud, het juiste gebruik, en de aanbevolen oplaadprocedure. Je kunt de handleiding eenvoudig bekijken via de volgende link: [link naar de handleiding]. We hebben de informatie zorgvuldig samengesteld om ervoor te zorgen dat je op de juiste manier omgaat met de batterij van je Monkey Bike, zodat je langdurig kunt genieten van optimale prestaties. Voor verdere vragen of verduidelijkingen met betrekking tot het gebruik van de batterij staan we altijd klaar om te assisteren. Veiligheid en efficiëntie bij het gebruik van de batterij zijn van het grootste belang voor een plezierige rijervaring.
 • Wat zijn de garantie voorwaarden?
  Monkey Bike geeft 3 jaar garantie op elk nieuw fietsframe en elke nieuwe vork tegen fabricage- en materiaalfouten. Aankoopbewijs en serienummer (op een label onder de trapas) zijn vereist, evenals uw fietsregistratie op https://www.monkeybike.be/registreren binnen 30 dagen na aankoopdatum. Monkey Bike geeft 2 jaar garantie op alle andere originele op het frame gemonteerde componenten en het lakwerk. Dit steeds bij normaal gebruik van de fiets en conform de gebruikshandleiding. De garantie dekt geen slijtageonderdelen, normale slijtage, onjuiste montage of vervolgonderhoud, of onjuiste installatie van onderdelen of accessoires. De garantie is niet van toepassing op schade of defecten als gevolg van een ongeluk, verkeerd gebruik, misbruik, verwaarlozing of wijzigingen aan het frame of de componenten. Monkey Bike is niet verantwoordelijk voor incidentele schade of gevolgschade. Als de schade buiten de hierboven beschreven garantie valt, helpen we u graag en voorzien we u van het vervangende onderdeel tegen marktprijs. Deze garantie doet geen afbreuk aan de wettelijke rechten van de consument. Fietsregistratie: https://www.monkeybike.be/registreren
 • Wat met het onderhoud van mijn Monkey na aankoop?
  Bij rechtstreekse aankoop van een Monkey voorzien we een gratis check-up aan huis na ongeveer 500 km. Deze check-up is bedoeld om ervoor te zorgen dat de fiets, die vers uit productie komt en in gebruik wordt genomen, optimaal blijft presteren. Tijdens deze check-up controleren we de bandenspanning, spaakspanning, remblokjes, zorgen we ervoor dat alle kritische onderdelen stevig vastzitten, en nemen we eventuele opmerkingen van de klant in overweging. Na ongeveer 1500 km raden we aan om een klein onderhoud uit te voeren om de algehele prestaties van de fiets te behouden. Tussen de 2000 km en 3000 km, afhankelijk van het remgedrag, is het raadzaam om de remblokjes te vervangen. Voor degenen die hun Monkey via een dealer aanschaffen, is het belangrijk de aangewezen instructies van de dealer te volgen. Deze instructies kunnen afwijken van hetgeen wij als Monkey Bike aanbevelen. Voor onderhoudsvragen of serviceverzoeken kunnen klanten altijd een aanvraag indienen via de volgende link: [service aanvraag link]. We staan klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat je Monkey in optimale conditie blijft.

Nog steeds hulp nodig?

Contacteer ons met jou vraag en we helpen je verder.

Sluit aan bij onze community.

Contacteer een van onze verkooppunten.

bottom of page